Ποιός φοβάται τους δικαστές του Στρασβούργου;

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παραμένει άγρυπνος φρουρός όταν απειλούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, οικονομικοί και άλλοι καταναγκασμοί απειλούν το ίδιο το δικαστήριο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 09:14

AfD εναντίον όλων στο Βερολίνο

Περίπου 5.000 διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ακροδεξιού κόμματος "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD) για την αντικυβερνητική διαδήλωση της Κυριακής. Πενταπλάσιοι ήταν οι αντι-διαδηλωτές.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 27.05.2018

Εμπλοκή με Σαβόνα στην Ιταλία

Νέα εμπλοκή στον σχηματισμό κυβέρνησης προκύπτει στην Ιταλία μετά το βέτο του προέδρου Ματαρέλα στην "υποψηφιότητα" του Πάολο Σαβόνα για το υπουργείο Οικονομικών. Αναζητούνται λύσεις μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 27.05.2018

Θα γίνει τελικά η συνάντηση Τραμπ-Κιμ;

Νέα δεδομένα δημιουργεί η συνάντηση κορυφής Βόρειας και της Νότιας Κορέας. Τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ το ξανασκέφτεται για τη συνάντηση που ο ίδιος είχε προτείνει, για να την ακυρώσει λίγο αργότερα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 27.05.2018

Σε κίνδυνο η ειρηνευτική συμφωνία στην Κολομβία

Με την ιστορική συμφωνία του 2016 κυβέρνηση και αντάρτες έθεταν τέλος στον εμφύλιο της Κολομβίας. Πιθανός διάδοχος του προέδρου Σάντος θεωρείται ο κεντροδεξιός Ντούκε, ο οποίος θέλει να αλλάξει την ειρηνευτική συμφωνία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 27.05.2018

Ένας χρόνος πριν από τις ευρωεκλογές

Έναν χρόνο πριν τις ευρωεκλογές εντείνονται οι φόβοι στην έδρα των ευρωπαϊκών θεσμών ότι οι πολίτες μπορεί να τιμωρήσουν τη στασιμότητα στο μεταρρυθμιστικό πεδίο. Η προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος έχει ξεκινήσει.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 26.05.2018

Συμβιβαστική πρόταση της Σόφιας για το προσφυγικό

Όλες οι μέχρι στιγμής προσπάθειες για τη διαμόρφωση κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής σε θέματα ασύλου και προσφύγων παρέμειναν άκαρπες. Η βουλγαρική προεδρία της ΕΕ αναλαμβάνει μια νέα πρωτοβουλία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 26.05.2018

Ο σκαραβαίος έκλεισε τα 80

Το «αυτοκίνητο του λαού» είχε κατασκευαστεί με πρωτοβουλία των ναζί και με πολιτικό πατέρα τον Αδόλφο Χίτλερ. Μετά τον πόλεμο έμελλε να εξελιχθεί τελικά στον θρυλικό σκαραβαίο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 26.05.2018

Δυναμικό μέτωπο κατά της AfD

Συλλαλητήριο στην Πύλη του Βρανδεμβούργου εξαγγέλλει για την Κυριακή η AfD. Οι αντίπαλοι του ακροδεξιού κόμματος ετοιμάζουν αντιδιαδηλώσεις και ...εκπλήξεις στο κέντρο του Βερολίνου.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 26.05.2018

Το ελληνικο δίλημμα του Σολτς

Οι εξελίξεις και η ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη, πρωτίστως στην Ιταλία, αλλά και στην Ελλάδα, απασχολούν τον γερμανόφωνο τύπο. Πολλοί συγκρίνουν πλέον τις δύο υπερχρεωμένες χώρες του Νότου.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ, 25.05.2018

Διπλωματικές προειδοποιήσεις προς τη Ρώμη

Με διακριτικές υπομνήσεις οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης επισημαίνουν τις ευθύνες της νέας ιταλικής κυβέρνησης για τη συνοχή της ευρωζώνης. "Καλός οιωνός" οι πρώτες δηλώσεις Κόντε, εκτιμά ο Όλαφ Σολτς.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 25.05.2018

Ο «πονοκέφαλος» Ερντογάν χαρά των τουριστών

Η τουρκική λίρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Κι ενώ ο τούρκος πρόεδρος δεν μπορεί παρά να ανησυχεί, οι ξένοι τουρίστες χαίρονται για ολοένα και φθηνότερες διακοπές στην Τουρκία.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 25.05.2018

Μετά το Eurogroup τι;

Κρίσιμες για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στις τελικές αποφάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα θα είναι οι επόμενες μέρες. Προσπάθειες να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ ΔΝΤ και -κυρίως- Γερμανίας για το χρέος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 25.05.2018

Στις γερμανικές αρχές τα λάπτοπ της Καρουάνα Γκαλιζία

Συγγενείς της δολοφονημένης δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία παρέδωσαν στις γερμανικές αρχές τους υπολογιστές φοβούμενοι μήπως οι αρχές της Μάλτας σβήσουν καθοριστικά στοιχεία που οδηγούν ίσως στους δολοφόνους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 25.05.2018

Ελλάδα: Αυστηρή επιτήρηση για δεκαετίες

Και μετά το τέλος του μνημονίου η Ελλάδα θα παραμένει για πολλές δεκαετίες σε καθεστώς εποπτείας, σημειώνει η Handelsblatt, ενώ το Spiegel Online παρατηρεί ότι σε σύγκριση με την Ιταλία η ελληνική κρίση ήταν ένα τίποτα.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ, 24.05.2018

Ιρλανδία: Θα καταργηθεί η απαγόρευση των αμβλώσεων;

Στην Ιρλανδία ισχύει εδώ και δεκαετίες η αυστηρότερη νομοθεσία αμβλώσεων στην ΕΕ. Την Παρασκευή οι Ιρλανδοί καλούνται σε δημοψήφισμα, το οποίο ενδεχομένως να ανατρέψει τα δεδομένα. Τι ακριβώς όμως ισχύει μέχρι σήμερα;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 24.05.2018

Νέα στρατηγική και απολύσεις στη Deutsche Bank

Αναταράξεις και πάλι στη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας: Η Deutsche Bank αλλάζει στρατηγική, μειώνει δραστικά τα κόστη και απολύει τουλάχιστον 7.000 στελέχη της. Στις ΗΠΑ οι περισσότερες απολύσεις.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 24.05.2018

Έρχονται αμερικανικοί δασμοί στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα;

Στο πλαίσιο των αμφιλεγόμενων από πολιτική και οικονομική σκοπιά μέτρων για την προστασία της εγχώριας οικονομίας, ο Nτόναλντ Τραμπ βάζει τώρα στο στόχαστρό του τις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι πρώτες αντιδράσεις.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 24.05.2018

Στο τραπέζι του Eurogroup o ρόλος του ΔΝΤ

Κρίσιμες διαβουλεύσεις σήμερα στις Βρυξέλλες για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και τη μορφή της επιτήρησης μετά την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 24.05.2018

H Βίβλος του Γουτεμβέργιου ανατυπώνεται

Ο Ιωάννης Γουτεμβέργιος, ο πατέρας της σύγχρονης τυπογραφίας, πέθανε πριν από 550 χρόνια. Με αυτή την αφορμή κυκλοφορεί ξανά αντίγραφο της πρώτης τυπωμένης έκδοσης της Βίβλου του 1454.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, 24.05.2018

Πολίτης Pdf Edition

Η Ψηφιακή Έκδοση της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ»
Οι πρόσφυγες και ο «άγνωστος» κ. Σαλβίνι

Στην Ιταλία οι ΜΚΟ προσπαθούν να διευκολύνουν την ένταξη των προσφύγων στη νέα τους πατρίδα. Την ίδια στιγμή ανησυχούν για τη ρητορική μίσους που αναμένεται να επιδείξει η νέα κυβέρνηση κατά των νεοαφιχθέντων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 24.05.2018

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Τζ. Κόντε

Το δύσκολο έργο της επιλογής υπουργών έχει αναλάβει από χθες ο Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος θα κληθεί να τους παρουσιάσει στον Ιταλό πρόεδρο Ματαρέλα. Αυτός από την πλευρά του θα δώσει -ή όχι- και την τελική έγκριση.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 24.05.2018

Στα αζήτητα τα αμερικανικά ομόλογα;

Μολονότι η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται πλέον με ικανοποιητικούς ρυθμούς, το ενδιαφέρον ευρωπαίων επενδυτών για αμερικανικά ομόλογα φθίνει συνεχώς. Θα έπρεπε αυτό να ανησυχεί τις ΗΠΑ;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 24.05.2018

"Το δίλημμα του Τσίπρα"

Ελλάδα και Ιταλία βρίσκονται στο επίκεντρο του γερμανικού τύπου ενόψει Γιούρογκρουπ. Ιδιαίτερα έντονη η δυσπιστία απέναντι στη νέα ιταλική κυβέρνηση, που αναμένεται να υιοθετήσει σκληρή στάση στις Βρυξέλλες.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ, 23.05.2018

Υπό επιτήρηση το... μνημείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Σύμβολο για την ελευθερία ή για την παραβίασή της; Μία χαρακτηριστική εικόνα της Τουρκίας είναι το μνημείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Άγκυρα, το οποίο εδώ και έναν χρόνο βρίσκεται υπό ...αστυνομικό κλοιό.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 23.05.2018


Αρχείο


1 2 3 4
Επιστροφή
στην αρχή